7 Lessen Uit Samson & Gert-Liedjes Die Je Kunt Gebruiken In Je Carrière

7 Lessen Uit Samson & Gert-Liedjes Die Je Kunt Gebruiken In Je Carrière

Ja lap seg! Zijn ze daar weer met hun Samson & Gert? Het antwoord is ja. Maar waarom niet? Ze hebben zoveel betekend voor velen van ons. Niet alleen door je te doen lachen maar ook door je dingen te leren. Luister maar eens goed naar de volgende liedjes.

 

Er zit meer in een liedje dan je denkt

Ik, ik, ik! Zo durft onze maatschappij vandaag de dag wel eens te zijn. We hadden beter wat vaker naar Samson & Gert geluisterd. Denk eens na over alle mensen die al een invloed hebben gehad op je leven. “Er zit meer in een liedje dan je denkt.” Apprecieer iedereen die je tot dit punt in je leven heeft gebracht.

De wereld is mooi

Soms heb je een beetje nood aan creativiteit. Uren zit je gekluisterd achter je scherm maar er komt niks op papier. Een wandelingetje door de buurt kan dan wonderen doen. En kijk vooral rond want zoals Samson & Gert zingen: “Mooi. De wereld is mooi. Zo mooi, zo mooi.”

Wij willen voetballen

“Ik word zeker de held van het voetbalveld!” Met zoveel zelfvertrouwen zou iedereen moeten beginnen aan elke taak. Want met zelfvertrouwen kom je al een heel pak verder. Ga ervoor en scoor! Wij van Boelet geloven alvast in je.

Wij zijn bij de brandweer

“Jullie moeten branden blussen want de brandweerman is ziek.” Soms ben je niet 100% geschikt om een taak te doen maar, dat weerhoudt je er niet van om er vol voor te gaan. Door mensen te helpen die je dringend nodig hebben, creëer je goodwill die handig is in de toekomst.

“Soms ben je niet 100% geschikt om een taak te doen, maar dat weerhoudt je er niet van om er vol voor te gaan”

Ik moest kloppen want de bel doet het niet

Het is niet omdat het ene niet werkt dat er geen andere oplossing is. Blijf proberen. Misschien vind je wel een nieuwe en efficiëntere manier waardoor je je baas kunt verbazen. Opslag: CHECK! En dat allemaal door Samson & Gert. Wie had dat gedacht?

10 miljoen

Loonverschillen zullen er altijd zijn. En soms is dat niet fair. Maar zo is het leven meestal ook niet. “Maar ben jij jaloers? Oh nee! Wij zijn niet jaloers. Oh nee!” Jaloezie tegenover die persoon is nooit een goed idee en kan tot wrok leiden. Toon liever aan je baas dat jij een opslag waard bent!

We gaan naar de maan

“Als je mee wil, er is plaats genoeg.”  Een creatief genie dat jij bent, heeft sowieso van tijd tot tijd een topidee. Maar dit betekent niet dat je alles alleen moet doen. Durf mensen mee te nemen in je droom. En ze zullen je eeuwig dankbaar zijn.

Tijd voor de praktijk

Zoeken we het soms te ver omdat we een toffe blog wouden schrijven of bedoelde Gert het effectief zo? We zullen het nooit weten. Wat we wel weten is dat jij nu weer zin hebt om je Samson & Gert-playlist op te zetten.

Of ben je in tijdsnood? Kies dan voor een mashup van al de bovenstaande liedjes:

You’re welcome!

Naam (verplicht)E-mailadres (verplicht)Website

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.