Meer leden aantrekken voor de Belgische Federatie van Groenvoorzieners.

BFG

BFG-FBEP is de beroepsvereniging voor professionele tuinondernemers. BFG helpt haar leden en biedt hen een platform aan waar vakmanschap centraal staat, waar belangen behartigd worden. Een plaats om te ontmoeten, om kennis te delen en advies te vinden.

We willen online communicatie gebruiken om ons ledenaantal te vergroten. Ook willen we onze bestaande leden meer op de hoogte houden van wat er gebeurt in onze vereniging.

Nieuwsbrief

We pimpten de oude nieuwsbrief en toverden hem om tot een magazine. Dit wordt maandelijks naar leden, sponsors en sympathisanten van de vereniging gestuurd.

In dit magazine lees je het laatste nieuws uit de sector, belangrijke mededelingen, aankondigingen en interactieve routebeschrijvingen naar evenementen en meer.

We zagen de openingspercentages en het aantal abonnees op de nieuwsbrief maand na maand stijgen.

E-mail marketing

Hoe meer leden BFG heeft, hoe sterker deze vereniging staat. Nieuwe leden aantrekken is dan ook cruciaal.

Daarom bouwden we een database met e-mail adressen op die we zowel op kwalitatief als kwantitatief vlak onderhouden. Met behulp van analyse van de beschikbare data, kunnen we relevante e-mails sturen naar potentiële leden voor de vereniging.

Zo organiseerde BFG bijvoorbeeld een workshop in februari. Geregistreerden ontvingen na de workshop niet alleen een kleine aftermovie in hun mailbox, maar ook een kleine samenvatting van de voordelen van het lidmaatschap. Dat resulteerde in nieuwe inschrijvingen voor de vereniging.

Social media

We zorgen ook voor een (basis)onderhoud van de sociale mediakanalen. De online zichtbarheid van de vereniging wordt op die manier ook verzekerd.

Het resultaat

Op 6 maanden tijd…

… lazen ruim 8.000 mensen de e-mails die we hen verstuurden (22 e-mails in totaal).

… genereerden we 571 klikken op links in e-mails. Deze klikken waren links naar inschrijvingen voor evenementen of een aanvraag voor een lidmaatschap.

… bereikten we 8.687 mensen op sociale media (zonder een cent uit te geven aan advertenties). Het jaar voordien bereikte de organisatie net geen 500 mensen over een periode van 12 maanden.

… bouwden we met behulp van BFG een database op van 1.422 abonnees op de nieuwsbrief.

Andere cases

HPHR

We kozen voor een digitale aanpak om dit hedendaagse coachingtraject in tijden van lockdown toch tot bij de juiste mensen te krijgen.

Het Vervolg

We zorgen voor een complete ondersteuning van deze uitgeverij. Van digitale marketing tot boekcovers ontwerpen en podcasts maken.

CarCareer

We ontwierpen een platform door en voor automotive professionals waar je vacatures, digitale magazines, sollicitatietips en meer vond. 

Ben jij de volgende?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.