Een gevoel van betrokkenheid creëren in het Historisch Centrum van Antwerpen

Bij de Hand

Bij de Hand stelt zich tot doel om in het Historisch Centrum van Antwerpen een gevoel van betrokkenheid en fierheid voor de buurt tot stand te brengen door trimestrieel aan de inwoners en geïnteresseerden een boeiende publicatie te brengen over deze wijk.

Uitgever Rose-Marie Pype, District Antwerpen en Boelet en sloegen de handen in elkaar voor dit geweldige initiatief.

Het moer veel meer dan een wijkkrant zijn. Het moet een middel zijn om de bevolking weer samen te brengen. We willen hen ook overtuigen om meer tijd door te brengen in het Historisch Centrum.

Grafisch ontwerp & lay-out

De wijkkrant wordt zowel digitaal als op papier beschikbaar gesteld en verschijnt driemaandelijks.

Wij verzorgen de lay-out van de wijkkrant via InDesign. De papieren versie en digitale versie voor PC worden in dit programma ontworpen.

Voor lezers op mobiele apparaten, tablet en smartphone, ontwerpen we een mobile-friendly versie van de wijkkrant in WordPress met behulp van Elementor.

Zo zorgen we voor een uitstekende leeservaring, ongeacht het platform waarop je leest.

Lanceringscampagne

Midden februari 2022 werd het startschot gegeven in Het Stadsmagazijn van Antwerpen. Enkele schepenen van het district en tal van inwoners kwamen een kijkje nemen op de lancering van Bij de Hand. Ook de pers was aanwezig.

Op het evenement deelden we stickers uit met een QR-code die je doorverwezen naar de registratiepagina. Zo wisten we al een honderdtal inschrijvingen te verzamelen.

Digitale communicatie

De toekomst is digitaal. Voor wijkkranten is dat niet anders. Daarom zetten we sterk in op digitalisering.

Zo gebruiken we MailChimp om maandelijks een agenda te sturen met een overzicht van de leukste activiteiten in het historisch centrum van Antwerpen. 

Daarnaast sturen we ook tweewekelijks enkele artikels door die niet in de wijkkrant staan. Zo blijven we onze lezers ook betrekken tussen de publicaties door. Daar hebben we trouwens nog trucjes voor, zoals ‘de wekelijkse kronieken van Jan Lampo’ op de Facebookpagina van Bij de Hand. 

Uiteraard ontvangen abonnees ook gewoon driemaandelijks de wijkkrant in hun e-mailbox. Daar geven we hen de keuze om de wijkkrant op PC te lezen, via mobiele toestellen (smartphone of tablet) of om de wijkkrant af te drukken. 

We sturen een versie in kleur en een printvriendelijke versie met minder afbeeldingen en ‘versieringen’ zodat je de keuze hebt om niet teveel inkt te verbruiken als je ‘m thuis wilt printen.

Sociale media

Ook op sociale media zijn we aanwezig. Via advertenties op Facebook en Instagram bereiken we inwoners van het historisch centrum en moedigen we hen aan om zich te abonneren op Bij de Hand.

Ook op de Facebook- en Instagrampagina van Bij de Hand plaatsen we regelmatig organische content om onze volgers te informeren en betrokken te houden.

 

 

Het resultaat

Tussen maart 2022 (eerste publicatie Bij de Hand) en juni 2022 (einde tweede kwartaal)…

… verzamelden we 1250 digitale lezers + 4.500 lezers van inkijkexemplaren in het Historisch Centrum.

… behaalden we een gemiddeld openingspercentage van nieuwsbrieven van 70%.

… bereikten we 64.698 mensen op sociale media.

… bereikten we 58.814 mensen met advertenties op sociale media met een budget van €400 (€100 per maand).

… genereerden we 1.867 websitebezoekers met een budget van €400 (€100 per maand).

… behaalden we een Click Through Rate (CTR) van 3,17%. Dit ligt ruim boven het gemiddelde van 1% van andere social media advertenties.

… genereerden we ruim 4.000 bezoeken aan de website.

Andere cases

CMORE

Dankzij de sterk groeiende markt van (live) video zocht het bedrijf nieuwe werkkrachten. Wij deden dit op een wel heel originele manier.

Crabbé Mobility Group

We ontwierpen een website waar bezoekers snel en eenvoudig een afspraak kunnen maken, offertes kunnen vragen en automodellen kunnen bekijken.

Het Vervolg

We zorgen voor een complete ondersteuning van deze uitgeverij. Van digitale marketing tot boekcovers ontwerpen en podcasts maken.

Ben jij de volgende?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.