De 5 Mooiste Lokale Acties Van April

De 5 Mooiste Lokale Acties Van April

Elke maand barst het van de lokale initiatieven. En nu tijdens de coronacrisis nog veel meer. En aangezien we bij Boelet een zwak hebben voor prachtige verhalen die mensen samenbrengen, zetten we de 5 mooiste lokale acties van april in de kijker.

 

Beego helpt ouderen om in contact te blijven met familie

Nu iedereen binnen moet blijven, is er steeds minder sociaal contact. Voor veel mensen kan dit opgelost worden met videobellen. Maar wat voor de één de normaalste zaak ter wereld lijkt, is voor de ander een grootse uitdaging. Het Antwerps bedrijf Beego wil hier zijn steentje bijdragen door ouderen gratis te helpen bij de installatie en het gebruik van programma’s als Skype, FaceTime, Zoom, … Een prachtig initiatief en een shout out waard!

Arass Hotel laat zorgverleners gratis verblijven

De zorg draait enorm lange dagen. Hierdoor zijn ze op het einde van hun werkdag bekaf. Daarbovenop lopen ze het risico om hun gezin thuis te besmetten. Arass Hotel biedt hen daarom aan om te verblijven in hun hotel. Volledig gratis! Helden die helden helpen? Die verdienen een plaats in deze lijst.

Fietsenwinkel De Geus biedt gratis cargofietsen aan voor getroffen ondernemers

Vele winkels en horecazaken zijn door de gekende reden moeten sluiten, maar thuis leveren mag nog wel. Om dit op een zo ecovriendelijke en snelle manier te doen, biedt fietsenwinkel De Geus hun cargofietsen gratis aan. Topgeste van een topbedrijf!

Brouwerij Palm scheldt de huur van café’s kwijt

Een daad die barst van de menselijkheid. Zo kunnen we de actie van Brouwerij Palm het beste omschrijven. Nu de cafés dicht moeten blijven, hebben de café-uitbaters natuurlijk geen inkomen. Daarom hebben ze besloten om de huur van hun cafés kwijt te schelden tot na de coronacrisis. Een prachtig gebaar! Daar drinken we een Palm op.

Au Flan Breton levert ontbijtpakketten aan werknemers De Watergroep

Au Flan Breton bij Petra en Frederik Delrue hebben drukke dagen achter de rug. Dit komt doordat ze voor elke werknemer van De Watergroep een ontbijtpakket hebben gemaakt. Van een hele klus gesproken… Wij zijn er zeker van dat deze om te smullen waren en dat alle werknemers van De Watergroep weer vol enthousiasme aan het werk gaan tijdens deze coronacrisis. Mooi initiatief van zowel Au Flan Breton als De Watergroep.

Er zijn natuurlijk nog veel meer lokale initiatieven die het vermelden waard waren en ook enkele van onze partners deden hun duit in het zakje. Zo geeft PandaPanda een gratis rebranding weg aan de getroffen ondernemers. Misschien is dit wel iets voor jou? Je kan nog deelnemen tot en met zondag 3 mei!

Ken jij nog meer initiatieven die we in mei moeten vermelden? Laat het ons zeker weten!