Google MyBusiness: 5 voordelen voor jouw bedrijf

Datum

Met Google MyBusiness trek je meer klanten uit je omgeving aan. Google MyBusiness is een onmisbare marketingtool voor bedrijven in 2022.

Wat is Google Mybusiness?

Google MyBusiness geeft je de mogelijkheid om de bekendheid van je bedrijf op Google te vergroten.

Op je bedrijfspagina kan je alle informatie plaatsen die voor (potentiële) klanten belangrijk is: je locatie, openingsuren, contactgegevens, website, reviews en speciale acties of evenementen die je lanceert.

Google MyBusiness is gratis, dus het is een gemiste kans om dit niet te gebruiken. Meer nog, het is een noodzaak in onze digitale wereld.

Hieronder vind je de 5 grootste voordelen van een Google MyBusiness pagina voor je bedrijf:

1. Vergroot je (lokale) vindbaarheid

Een Google MyBusiness pagina is de snelste en meest eenvoudige manier om je bedrijf online gevonden te laten worden.

Je hebt waarschijnlijk op Google (of Google Maps) als eens gezocht naar eetgelegenheden in de buurt. Google toont je dan een lijst met locaties in je omgeving. In een mum van tijd zie je foto’s, recensies, openingsuren en routebeschrijvingen. Voor je het weet, schuif je aan tafel.

Als een restaurant geen Google MyBusiness pagina heeft, wordt het niet getoond. Denk hier eens over na in de context van jouw bedrijf: hoe zou jij kunnen profiteren van de zoekopdrachten en welke kansen loop je mis zonder een MyBusiness pagina?

2. Overtuig en informeer potentiële klanten

Je Google MyBusiness pagina is vaak het eerste contact met een potentiële klant. En omdat een eerste indruk voor altijd blijft hangen, is dit het make it of break it moment.

Door een beschrijving aan je profiel toe te voegen, toon je potentiële klanten meteen wat ze kunnen verwachten van jouw bedrijf. Daarnaast vinden ze er ook alle informatie die ze nodig hebben, van je locatie tot je openingsuren.

Hierdoor kun je potentiële klanten snel informeren en overtuigen om bij jou langs te komen of contact op te nemen. Zo kan je ook je telefoonnummer, e-mail adres en website toevoegen aan je MyBusiness pagina.

3. Promoot gratis je evenementen of speciale acties

Je kunt interesse opwekken door berichten aan je MyBusiness pagina toe te voegen. Deze worden getoond in Google Search en Google Maps.

Een bericht kan bestaan uit een foto, tekst, video of een combinatie ervan. Verder is er ook de optie om een call-to-action toe te voegen zoals ‘Meer informatie’, ‘Reserveren’, ‘Kopen’, ‘Offerte krijgen’ en meer.

De berichten-optie biedt je de mogelijkheid om evenementen of speciale acties gratis te promoten. Je bericht blijft 7 dagen staan. Nadien kan je gewoon een ander bericht plaatsen en profiteer je opnieuw van de extra aandacht.

4. Verzamel reviews

92% van de consumenten laat zich beïnvloeden door recensies wanneer ze een product kopen.

Alsof dat getal op zich geen reden genoeg is om recensies te verzamelen, hebben we er nog een: hoe meer recensies je krijgt, hoe hoger je scoort in de zoekresultaten van Google.

Recensies tonen aan wat mensen écht over je bedrijf denken. Ze zijn een doorslaggevende factor in je ranking op Google en het beslissingsproces van de consument.

Via je Google MyBusiness pagina kan je een link naar je klanten sturen waarmee ze een recensie kunnen schrijven. Natuurlijk kan je ook op recensies reageren en rechtstreeks in gesprek gaan met jouw klanten.

5. Begrijp je doelgroep en bouw hierop verder

Op je MyBusiness pagina vind je inzichten over je klanten en waar ze vandaag komen.

Je vindt er ook informatie over hoeveel mensen je rechtstreeks belden vanaf het telefoonnummer dat op je pagina wordt weergeven in lokale zoekopdrachten of op Google Maps.

Verder zijn er ook heel wat flexibele marketingtools zoals Smart-Campagnes, waarbij je de prestaties en omzet nauwkeurig kunt volgen en verbeteren.

Google MyBusiness is een noodzaak voor bedrijven. Omdat het helemaal gratis is, heb je er dus enkel maar bij te winnen.

Heb je zelf geen tijd of zin om je Google MyBusiness pagina op te starten en te onderhouden? Of heb je nog een vraag? Dan staan wij te popelen om je te helpen!

Meer
Blogs