Online marketing inzetten om de bekendheid van een modern coachingtraject te vergroten.

Introductie

Happy People, Happy Results is een coaching- en begeleidingstraject van Mentor Executive Coach Fabienne Claeys. Al jaren coacht ze deze methoden bij multinationals zoals Unilever, KBC, Nespresso, AB Inbev en BASF.

Vandaag vindt het traject ook haar weg naar middelgrote ondernemingen, die het inzetten om de productiviteit, betrokkenheid en het geluk op de werkvloer te verhogen.

Webinars

Corona bracht nieuwe uitdagingen voor iedere sector. Ook coaches gingen op zoek naar een manier om hun services digitaal aan te bieden. Al snel zagen we de opkomst van webinars.

Marktonderzoek
Voordat we volledige webinars zouden opnemen en monteren, voerden we marktonderzoek uit om te kijken of er voldoende potentieel in de markt lag. Zo schreven we e-books over de verschillende thema’s die in het coachingtraject aan bod kwamen.

Via advertenties op sociale media en met e-mail marketing sloegen we erin om 124 downloads te verzamelen op 7 dagen tijd. We concludeerden dat er genoeg potentieel was voor de webinars.

Webinars
Samen met Mentor Executive Coach Fabienne maakten we vier webinars: 3 on-demand webinars en één live webinar dat wekelijks terugkeerde.

We nodigden de 124 leads uit die het e-book hadden gedownload. Uiteindelijk namen 87 van hen deel aan een webinar. 

Lead Generation

Nadat we alle warme leads hadden uitgenodigd, verzamelden we recensies op de webinars. Deze werden gebruikt om de webinars via sociale media opnieuw te promoten, ditmaal aan mensen die het e-book niet hadden gedownload.

Verder schreven we blogs waarin de belangrijkste thema’s uit de webinars aan bod kwamen en maakten we enkele teaservideo’s. Deze werden gebruikt in combinatie met de recensies om de webinars verder te promoten.

Zo sloegen we erin om 197 extra deelnemers naar de webinars te sturen.

Resultaten

284 deelnemers voor de webinars (live en on-demand).

Het E-book werd 124 keer gedownload.