(Content)marketing vergroot de bekendheid en genereert meer omzet voor lokale garages

Midas

Bijna iedereen in de Benelux kent de Midas garages. En voor zij die Midas nog niet kennen: het is dé specialist in het onderhoud en de herstelling van de meeste automerken.

Midas geniet van een (inter)nationale bekendheid, maar her en der zijn er garages waar nog potentieel zit om meer omzet te draaien. Voor die garages hebben we een online marketingcampagne op poten gezet.

We willen de garages in regio Limburg een boost geven. Dat wil dus zeggen: meer lokale bekendheid en meer bezoekers of informatie-aanvragen voor de garage.

Social media advertenties

We interviewden de lokale garagehouders en verzamelde data over de websitegebruikers van midas.be. Via kruisvergelijkingen konden we de doelgroep voor de advertenties nauwkeurig opstellen.

Gedurende het eerste jaar van de campagne liepen er voortdurend 3 types van advertenties op sociale media:

  1. Promoten van de bekendheid en kernwaarden van Midas
  2. Meer websitebezoekers genereren
  3. Websitebezoekers (lauwe/warme leads) retargetten

Content strategie

Elke maand onderzoeken we de types content die het best presteren. Op basis daarvan stellen we de contentkalender voor de volgende twee maanden op.

Daarbij houden we ruimte vrij voor nieuwe items. Zo blijven we experimenteren op Facebook en Instagram en komen we steeds meer te weten over wat onze doelgroep leuk vindt.

We voeren grondige analyses uit. Zo bleek ondermeer dat inspelen op de persoonlijke aanpak van de lokale garages de beste strategie was. We gingen meteen op zoek naar manieren om ook de medewerkers te betrekken op sociale media: teamfoto’s, medewerkers in beeld, zelfgemaakte content, gezamenlijke brainstorms,… 

Door de garages te positioneren als een lokale speler – en geen grote, internationale onderneming – bouwen we een betrouwbaar en persoonlijk imago voor de regionale Midas-garages.

Het resultaat

Op 11 maanden tijd…

… bereikten we 351.947 mensen met onze berichten.

… genereerden we 4099 websitebezoekers met een advertentiebudget van €155 per maand (€1705 in totaal).

… behaalden we een gemiddelde Kost Per Klik (CPC) van €0,39. Dit ligt mooi onder het gemiddelde van andere sociale media advertenties.

… wisten we op social media de betrokkenheid per bericht (likes, opmerkingen, deelacties) met maar liefst 354% te verhogen.

Andere cases

Bij de Hand

Op aanvraag van District Antwerpen lanceerden we een digitale wijkkrant met tal van interactieve elementen waarbij we de inwoners ook betrekken.

Het Vervolg

We zorgen voor een complete ondersteuning van deze uitgeverij. Van digitale marketing tot boekcovers ontwerpen en podcasts maken.

Spar Express

Deze supermarkt uit Boom benaderde ons met deze doelen voor ogen: meer klanten, meer klantenloyaliteit en meer omzet. Zo gezegd, zo gedaan.

Ben jij de volgende?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.