Social media maximaal inzetten om de verkoop van onze kleding te verhogen.

Introductie

Noucks is een hippe kledingwinkel voor kinderen en jonge tieners die met de nieuwste en stoerste fashion gezien willen worden.

Het doel was simpel: meer bekendheid, meer verkoop. Daarom kozen we voor een strategie waar we de lokale bekendheid vergrootten en vooral aankopen uit de regio stimuleerden.

Awareness

De eerste stap in het project draaide om bekendheid. Een traditionele “like & share-actie” was in dit geval geen verkeerde keuze, maar wij besloten om het over een andere boeg te gooien. 

Via een landingspagina konden ouders hun kind inschrijven voor een fotoshoot voor de nieuwe collectie van Noucks. We zouden in plaats van modellen dus hun kinderen gebruiken in de promotie van de collectie. De actie was een groot succes, met meer dan 60 registraties in één week tijd.

Verkoop

Voortbouwend op het lokale succes van de eerste campagne, lanceerden we advertenties voor zowel de oude als de nieuwe collectie. Hiervoor gebruikten we zowel social media advertenties als Google Ads.

We toonden de verschillende collecties en zetten een remarketing campagne op poten voor iedereen die op de website terecht kwam. Zo maakten we de advertenties meer en meer efficiënt en verlaagden we de kosten.

Resultaten

We behaalden een Return On Ad Spend van 7: voor elke geïnvesteerde euro haalden we er 7 euro uit.

63 registraties voor de fotoshootactie.