Waarom een back-up van je website belangrijk is

Datum

We leven in een digitale samenleving. De grootste multinational en de bakker om de hoek hebben allebei een website nodig. Jij vast ook. Digitalisering heeft heel wat voordelen, maar er komen ook gevaren bij kijken. Met een back-up van je website kan je geruster slapen.

Wat is een back-up?

Een back-up is kort gezegd een kopie van je website. Stel je voor dat je plots al je data verliest of niet meer aan het admin-paneel van je website kunt. 

Zonder back-up loop je dan het risico dat je alles voorgoed kwijt bent. Met een back-up daarentegen kan je de kopie van je website gewoon terugzetten en verder werken.

De 5 belangrijkste redenen om een back-up te maken.

  1. Updates gaan niet altijd zoals gepland. Soms kan je website crashen wanneer je bijvoorbeeld een plugin update.
  2. Een klein foutje met grote gevolgen. Het kan gebeuren; we maken allemaal fouten! Zo kan een klein foutje in je code er bijvoorbeeld voor zorgen dat je geen toegang meer krijgt tot je website. What a bummer!
  3. Tijd en geld besparen. Als je alles kwijt bent, zal je alles opnieuw moeten (laten) opbouwen.
  4. Ruimte om te experimenteren. Ben je niet zeker wat de gevolgen zijn van een stukje code of een plugin op je website? Als je een back-up hebt gemaakt, kan je vrijuit experimenteren.
  5. Hackers en malware zijn, tot de frustratie van ons allen, here to stay. Met een back-up ben je hier beter tegen gewapend.

Hoe maak je een back-up?

Er bestaan verschillende plugins om een back-up van je website te maken. Net zoals bij de meeste plugins zijn er die je gratis kunt gebruiken en waarvoor je moet betalen.

Als het op back-ups maken van je website aankomt, raden we je af om een gratis plugin te gebruiken. You get what you pay for is daarbij ons grootste argument.

Backupbuddy, Updraftplus, Vaultpress en Blogvault zijn ideale en betaalbare oplossingen voor je website.

Je hoeft een back-up van je website niet per se zelf te maken. Soms zijn de technische vereisten van de plugin overweldigend of ontbreek je gewoon de tijd (of zin) om je hiermee bezig te houden.

In dat geval schieten wij graag in actie om jou te helpen!

Je back-up laten maken

Boelet maakt maandelijks meerdere back-ups van je website. We bewaren deze op verschillende locaties, zodat we in het geval het noodlot toeslaat vliegensvlug jouw website weer online krijgen.

Heb je nog vragen over het maken van back-ups? Of zit je vast met een back-up plugin en zoek je wat technische hulp?

Twijfel dan niet om ons te contacteren!

Jouw Back-up, nu inclusief SEO check

Bij Boelet geven we écht om jouw website. Zo is een maandelijkse back-up niet het enige wat je krijgt. We zetten ook onze SEO-specialisten aan het werk op jouw website en sturen je een gedetailleerd rapport. Hierin vind je een analyse en tips om hoger op Google te scoren. Wanneer je kiest voor een back-up bij Boelet, krijg je er de SEO check gratis bij.

Twijfel niet om ons te contacteren voor meer informatie!

Meer
Blogs