Winkelbeleving bij Spar Express

Spar Express

Met een combinatie van online en offline acties wisten we de harten van de lokale bevolking te winnen. De reacties voor de winkel waren dan ook zeer lovend.

Wat was het doel?

Spar Express is een buurtwinkel die uitpakt met een uitstekende service. Toch was het voor de winkel in Boom niet gemakkelijk om de klanten te overtuigen om uitstekende service boven lagere prijzen van andere winkels te kiezen. De winkel bevindt zich in het bruisende hart van Boom, tegenover een middelbare school en op wandelafstand van verschillende andere scholen en zowel woonwijken als recreatieve wijken. We zagen onmiddellijk een kans om hier iets van te maken.

Stap 1: een persoonlijke en unieke winkelervaring

We begonnen met een eenvoudig concept: voor Valentijn kreeg elke winkelbezoeker aan de kassa een kaartje mee naar huis. Hierop stond een romantische boodschap, gelinkt aan producten uit de winkel.

We gingen nog een stapje verder: niet alleen kreeg je een lieve boodschap mee, je kon ook zelf een lieve boodschap invullen. Bij je volgende winkelbezoek kon je jouw persoonlijke boodschap deponeren in een doos aan de kassa.

De dag voor Valentijn bekeken we de inzendingen van de klanten. Uit meer dan 100 kaartjes kozen we de origineelste boodschap uit. Deze persoon won een gratis ontbijtmand voor twee personen, die op Valentijn klaarstond in de winkel.

Stap 2: meer dan een buurtwinkel

Onze liefde aan de klanten verklaren, was nog maar de eerste stap. In de tweede fase toonden we wat ‘extra service’ echt betekent: meer doen dan wat er verwacht wordt van een winkel.

We kozen een lokaal goed uit en organiseerden een inzamelactie in de winkel. Klanten konden aan de kassa kiezen of ze kleine hoeveelheden wisselgeld wilden ontvangen (bijvoorbeeld wanneer je een totale prijs van €9,82 met een briefje van €10 betaalt ) of het aan een goed doel wilden schenken. 

Op die manier verzamelden we niet alleen geld, maar ook lovende reacties van de inwoners. 

Maar net zoals bij alles in het leven, is timing van cruciaal belang. En jammer genoeg hebben we deze actie vroegtijdig moeten stopzetten toen enkele weken later een complete lockdown van het land werd ingeroepen.

Stap 3: een winkel in volle lockdown

Tijdens de coronacrisis is het ronduit gevaarlijk om je huis te verlaten. Je brengt daarbij jezelf en anderen in gevaar. Maar je moet ook boodschappen doen. Dit is niet evident, zeker niet voor de senioren in Boom. Daarom startten we met Spar Express als een van de eersten in België de levering aan huis op.

En bleef het daarbij? 
Natuurlijk niet.

Door de coronacrisis blijven duizenden senioren opgesloten in rusthuizen. Door veiligheidsmaatregelen mogen zij als kwetsbare persoon niet in contact komen met anderen. Daarom lanceerden we #doehetvoorhen. We moedigen kinderen en ouders aan om tekeningen te maken en brieven te schrijven. Ze kunnen deze afgeven in hun Spar Express, die ze op hun beurt naar het rusthuis brengt.

Tot slot: wat vonden de klanten ervan?

KLINKEN WE BINNENKORT SAMEN OP JOUW SUCCES?

We love our clients and we love our job! 
Volg ons of neem een kijkje op onze website voor meer informatie over Boelet.

© All rechten voorbehouden

Met ❤ gemaakt door Boelet